Racen


Eurasieren er en forholdsvis ny race, som blev skabt i Tyskland i 1966 af Julius Wipfels.


Han krydsede den vagtsomme, uden at være larmende Wolfspitz (Keeshound) tæve, med den lidt reserverede Chow Chow, med det rolige gemyt. Kees-Chowen var skabt. Efter nogle år ønskede han, at der blev avlet noget mere blidt ind i racen og valgte derfor Samojeden med sine stærke og kærlige bånd til familien. Så i 1972 blev den første Eurasier født og det blev besluttet at Eurasieren ikke som andre racer skulle have ens farver, men derimod kan have alle farver bortset fra leverfarvet og hvid.

Navnet stammer fra, at de to oprindlige racer Wolfspitz og Chow Chowen som stammer fra Europa og Asia, hvilket jo må siges at være ret præcist.


Eurasieren er en forholdsvis lille race i 2014 er der registreret  130,

        2013 er der registreret  126,

        2012 er der registreret  119. Kilde http://www.dkk.dk/side.asp?ID=3065

Uden at vide det præcist, er et kvalificeret gæt, at der er ca 1000 - 1200 eurasiere i Danmark.

Eurasieren er en udpræget familiehund som knytter sig stærkt til sin familie. Det er en hund som er nem at have med, for den er forholdsvis reserveret og behøver ikke at hilse på alle og være i konstant fokus. Hvis man trives med en hund som har personlighed, så er man på rette spor når man vælger en Eurasier. Coco kan pludselig gå flere meter udenom en vejdæksel den ene dag og skal undersøge en gren rigtig meget en anden dag, inden hun kan gå forbi.Hvis man vælger at tvinge hende forbi kræver det lang tilvænnings tid igen men er man tålmodig og har lommerne fulde af guffer, så lykkes det........

Coco har været lærenem ved træning, både lydighed og ringtræning.

Giv din Eurasier masser af kærlighed konsekvens, tillid,tålmodighed og motivation, så får man en dejlig lydig , lærenem , kærlig og glad hund.

Så hvis du er til en hund, som lystre blindt og er til hård opdragelse skal man ikke vælge en Eurasier

Når man vælger at berige sit liv med en Eurasier, vælger man samtidig at bruge en del tid på at socialisere sin hvalp. Racen kan have tendens til reserverthed, nogen mere end andre og derfor er det vigtigt at man fra start tager sin opgave som ejer alvorligt og præsentere sin hvalp for alt det som den skal kunne være end del af og omgås senere i livet.

Det er værd at være opmærksom på at købe hvalp fra en kennel, hvor hvalpen fra starten af er en del af familien og omgås både børn og voksne som en naturlig del af hverdagen.
Kennel Eurasieralleén. Grethe Slyk & Henrik Sørensen. hhss@mail.dk